На Київщині відкрили міст через річку Ірпінь, зруйнований на початку вторгнення

Читать на русском
На трасі Київ-Чоп з понеділка, 4 вересня, відкрили рух мостом у Стоянці через річку Ірпінь.
mtu.gov.ua

На трасі Київ-Чоп 4 вересня відкрили рух мостом у Стоянці через річку Ірпінь, який був зруйнований на початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Названо попередні терміни відновлення Каховської ГЕСНа відновлення Каховської гідроелектростанції, греблю якої підірвала рф, може піти близько шести років.

«На трасі М-06 Київ – Чоп відкрито важливий інфраструктурний міст. Сьогодні розпочато рух мостом у Стоянці через річку Ірпінь та відкрито всі чотири смуги для проїзду автотранспорту», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, що запуск повноцінного руху дозволить збільшити пропускну спроможність моста для автотранспорту. Крім того, покращить сполучення між населеними пунктами Київського регіону.

Правий проїзд моста було відремонтовано у стислий термін. Вже у листопаді 2022 року рух було відновлено. А ось лівий шляховикам довелося відбудовувати буквально з нуля. Бетонні конструкції, на думку експертів, не підлягали відновленню.

Обидва проїзди мосту успішно пройшли випробування. Загалом з початку року по всій Україні відновлено 19 мостів. Ще на понад 60 продовжуються будівельні роботи.

Нагадаємо, у квітні під Черніговом відновили міст через Десну. У серпні повідомлялося, скільки українців приєдналося до «Армії відновлення».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: