У Канаді спливає термін дії програми підтримки біженців з України

Читать на русском
Міграційну програму CUAET запустила Канада після повномасштабного вторгнення росії для українців, які планують виїхати до цієї країни. 15 липня спливає її термін.
Фото з відкритих джерел

15 липня збігає термін дії Канадсько-українського дозволу на екстрені поїздки (CUAET), що дає право українцям на термінове отримання трирічного дозволу на роботу й проживання в Канаді, фінансову допомогу і тимчасове безкоштовне поселення.

Про це повідомляється на сайті канадського уряду.

Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки (Canada-Ukraine authorization for emergency travel, CUAET), який був запроваджений канадським урядом у березні 2022 року, не був продовжений на новий термін.

Міграційна проблема: як повернути українців додому після війниПро те, яка ситуація з українськими біженцями в Європі та що варто зробити, щоб люди повернулися додому після війни – в матеріалі Слово і діло

Так, 15 липня – останній день прийому заявок від українців, які бажають скористатися міграційною програмою. Щоб претендувати на дозвіл на роботу, фінансову й іншу державну допомогу, власники візи мають приїхати до Канади до 31 березня 2024 року, а допомога надаватиметься до березня 2025-го.

Зазначимо, CUAET – це один із низки заходів уряду Канади на підтримку українців. За цією програмою громадяни України і члени їхніх сімей можуть отримати статус тимчасового резидента, який дозволяє працювати й навчатися у Канаді, допоки вони не зможуть безпечно повернутися додому. Або не знайдуть роботу і отримають статус постійного резидента.

З часу оголошення програми CUAET Канада отримала понад 1,1 млн заявок від українців. З них затверджені майже 800 тисяч.

Раніше повідомлялося, що Канада не підтримала постачання Україні касетних боєприпасів.

Також Канада оголосила про надання нового пакету військової допомоги ЗСУ.

Нагадаємо, Канада на рік продовжила режим безмитного ввезення товарів із України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: