Нобелівський фонд відкликав запрошення послів рф й Білорусі

Читать на русском
Фундація Нобеля передумала запрошувати послів росії й Білорусі на церемонію вручення премії через бурхливу реакцію.
nobelprize.org

Фундація Нобеля передумала запрошувати послів росії й Білорусі на церемонію вручення премії через бурхливу реакцію.

Про це повідомляється на сайті фонду.

Нобелівські лауреати за ґратами: кого з номінантів переслідували за політичні переконанняОлега Сенцова хочуть номінувати на Нобелівську премію миру. Свого часу високої нагороди були удостоєні Мартін Лютер Кінг, Андрій Сахаров та Лех Валенса.

За словами фонду, рішення запросити усіх послів на церемонію вручення Нобелівської премії викликало бурхливу реакцію, через що він скасував запрошення представників росії, Білорусі, Ірану, а також ультраправої партії Швеції.

«Ми визнаємо різку реакцію Швеції, яка повністю затьмарила це повідомлення. Тому правління Нобелівського фонду вирішило повторити виняток із звичайної практики – не запрошувати послів росії, Білорусі та Ірану на церемонію вручення Нобелівської премії у Стокгольмі», – йдеться у заяві.

Проте на церемонію вручення престижної премії в Осло будуть запрошені усі посли.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко відреагував на це рішення.

«Дякуємо всім, хто вимагав відновлення справедливості. Переконані, що аналогічне рішення має бути ухвалене і щодо російських та білоруських послів в Осло», – написав він у Facebook.

Нагадаємо, нобелівські лауреати традиційно оголошуються на початку жовтня, а премії вручаються у грудні.

Раніше Ніколенко заявляв, що рішення Фонду Нобеля відновити практику запрошення послів росії та Білорусі на церемонію вручення Нобелівської премії лише посилить почуття безкарності рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: