Послів рф та Білорусі покликали на вручення Нобелівської премії: у МЗС України відреагували

Читать на русском
У МЗС України різко відреагували на рішення Фонду Нобеля відновити практику запрошення послів росії та Білорусі.
фото: АрміяInform

Рішення Фонду Нобеля відновити практику запрошення послів росії та Білорусі на церемонію вручення Нобелівської премії лише посилить почуття безкарності рф.

Таку думку висловив представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко 1 вересня у Facebook.

Нобелівські лауреати за ґратами: кого з номінантів переслідували за політичні переконанняОлега Сенцова хочуть номінувати на Нобелівську премію миру. Свого часу високої нагороди були удостоєні Мартін Лютер Кінг, Андрій Сахаров та Лех Валенса.

Він зазначив, що такі дії пояснюються бажанням безпосередньо доводити цінності гуманізму навіть тим державам, які їм протистоять, однак у разі росії та білорусі це сізіфова праця.

«Найімовірніше, що в той день, коли російський посол сидітиме в гарному костюмі в Стокгольмському концерт холі російська армія скоюватиме чергові воєнні злочини на окупованих українських територіях, а російські ракети знищуватимуть чергові житлові квартали в українських містах», – зазначив Ніколенко.

Представник МЗС наголосив, що у Кремлі сприймуть таке рішення «лише посиленням відчуття безкарності та новими злочинами».

Він нагадав, що минулого року Фонд Нобеля не запрошував російських та білоруських послів у відповідь на російську агресію проти України.

«І допоки вона триває, допоки мільйони українців страждають від неспровокованої війни, а російське керівництво не покаране за свої злочини, ми закликаємо організаційний комітет підтримувати міжнародні зусилля щодо ізоляції росії та Білорусі», – наголосив спікер.

Цього року Фонд Нобеля повідомив, що запросив на бенкет з нагоди вручення Нобелівської премії послів росії, Білорусі, а також Ірану. Там пояснили, що прагнуть залучати навіть тих, хто не поділяє цінності премії.

Нагадаємо, нобелівські лауреати традиційно оголошуються на початку жовтня, а премії вручаються у грудні. До речі, у березні цього року у Білорусі ухвалили вирок Нобелівському лауреату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: