Зеленський у зверненні оголосив про покарання для тих, хто грабував Україну і ставив себе вище закону

Читать на русском
Президент подякував українським правоохоронцям за рішучість довести до справедливого результату кожну зі справ, які десятиліттями гальмувались.
Офіс президента

Після перемоги Україна стане іншою. Кордони будуть колишніми, бурхлива демократія залишиться, і, як завжди, свобода буде однією з найбільших у Європі, однак не буде місця тим, хто грабував країну. Закон повинен працювати, так є і так буде.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму вечірньому зверненні.

Він подякував українським правоохоронцям за рішучість довести до справедливого результату справи, які десятиліттями гальмувалися.

«Безумовно, ми захистимо Україну, повернемо свободу всій землі і кожен з нас відчує, що це буде Україна інших правил. Кордони ті самі, демократія, напевно, така ж бурхлива, свобода одна з найбільших в Європі, як і завжди, але точно без багатолітнього «як завжди» щодо тих, хто грабував Україну та ставив себе вище за закон та будь-які правила. Я дякую українським правоохоронцям за рішучість довести до справедливого результату кожну зі справ, які десятиліттями гальмувались. Закон повинен працювати. Так є, так буде», - заявив Зеленський.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Цієї суботи три міста відзначають свій день. Міста, без яких не уявити Україну. Одеса - наша опора на півдні, на Чорному морі. Місто, яке разом з Україною має та завжди матиме глобальне значення. Порт, від якого залежить життя різних народів – від українського експорту через Велику Одесу. Місто культури, яке вміє бути цікавим для всіх та вміє поважати кожного й кожну. Ми захистили Одесу від знищення.

  • Суми. Наш форпост на північному сході. Щороку в другу суботу вересня відзначає свій день. І буде відзначати завжди вільним, завжди українським. У цей час – час війни – із Сумщини, на жаль, дуже часто надходять повідомлення про російський терор. Про обстріли, ракети, бомби. Про постійні намагання російських ДРГ зайти в область.

  • І третє місто – Лисичанськ. Місто, яке Україні ще належить повернути разом з усією Луганщиною. Сьогодні ніхто не назве конкретної дати, коли місто буде знову вільним. Але кожен, хто воює та працює заради України, робить усе можливе, щоб наші міста й села, які зараз в окупації, могли знову відчути нормальне та вільне життя.

  • Безумовно, ми захистимо Україну та повернемо свободу всій землі. І кожен із нас відчує, що це буде Україна інших правил. Дякую українським правоохоронцям за рішучість довести до справедливого результату кожну зі справ, які десятиліттями гальмувались. Закон повинен працювати. Так є. Так буде.

Нагадаємо, що сьогодні олігарху Ігорю Коломойському вручили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу. Згодом Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід Коломойському у вигляді тримання під вартою до 31 жовтня з алетернативою у вигляді внесення застави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: