Зеленський у зверненні розповів про засідання Ставки та прокоментував старт нового навчального року

Читать на русском
Український лідер зазначив, що більш як 3 мільйони 700 тисяч українських дітей сьогодні розпочали новий навчальний рік.
Офіс президента

У п'ятницю, 1 вересня, на Ставці була заслухана закрита доповідь керівника ГУР та ситуація з постачанням зброї. І саме станом на сьогодні держава зробить усе, щоб українські школярі та студенти повернулися до нормального навчання.

Про це у відеозверненні сказав президент України Володимир Зеленський.

Український лідер зазначив, що більш як 3 мільйони 700 тисяч українських дітей сьогодні розпочали новий навчальний рік. Більшість – в Україні. Більшість – в офлайн або змішаному форматі.

«Звичайно, ми зробимо все, щоб на всій нашій землі можна було повернутися до шкіл, до університетів – нормально. Без онлайну. Програма створення укриттів буде реалізована. І свободу повернемо на всю нашу землю. Усмішка кожної дитини сьогодні, кожна квітка, яку діти принесли до школи, кожен урок, який сьогодні провели українські вчителі, і кожна мрія, яка виникла сьогодні в українських дітей, – усе це докази того, що Україна точно витримає», - сказав Зеленський.

При цьому, на сьогоднішньому засіданні Ставки обговорили виключно ситуацію на фронті. За словами президента, детально обговорили наступні теми:

  • Харківська область, Донбас;
  • Південь: Запоріжжя, лівий берег Херсонської області;
  • Евакуація поранених;
  • Плани ворога.

«Щойно провів засідання Ставки. Фактично вся Ставка про ситуацію на фронті зараз. Головком, командувачі. Окрема закрита доповідь керівника ГУР Буданова. Ситуація на сході, на півдні, на лівому березі Херсонщини. Постачання боєприпасів. Ракети для нашої ППО. Техніка. Українське виробництво зброї. Багато різних нюансів, багато різних деталей. Ключове – дати нашим воїнам ще більше необхідного для наступальних операцій, для розмінування, для евакуації поранених бійців. Кожен з учасників Ставки чітко розуміє, що повинен робити», - зазначив Зеленський.

Водночас, за словами керівника держави, відбулася нарада з правоохоронцями.

«Продовжують очищувати державу від тих, хто досі намагається послаблювати Україну зсередини. Осінь має бути плідною в цьому питанні – саме для України», - сказав глава держави.

Нагадаємо, що в Україні незабаром запрацює новий освітній застосунок «Мрія» – своєрідний мультипаспорт сучасного учня. Платформа буде корисною не тільки для школярів, а й для їхніх батьків та вчителів. Унікальну розробку презентував президент Володимир Зеленський у День знань та розповів усі подробиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: