Рф кілька разів серйозно готувала операції для ліквідації Зеленського – глава ГУР

Читать на русском
Росіяни кілька разів серйозно готували певні операції для вбивства Володимира Зеленського, розповів керівник ГУР Буданов.
Politico

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив, що росіяни кілька разів готували «певні операції» з ліквідації президента України Володимира Зеленського.

Він розповів про це в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

Лідери яких країн померли або були вбиті у розпал збройного конфліктуСмерть лідерів у розпал збройного конфлікту – за яких обставин та які були наслідки, на інфографіці.

На запитання, наскільки бажаною ціллю для росії є наш президент, Буданов відповів: «Давайте так: кілька разів вони серйозно готували певні операції. Дуже серйозно, ретельно планували, проводили підготовчі заходи. Зрештою ви бачите, що українські служби працюють досить ефективно, оскільки цього не сталося».

Керівник ГУР не став відповідати на запитання, чи намагалися втрутитися у планування таких операцій міжнародні партнери України.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, оприлюдненою на початку року, з 24 лютого 2022-го Володимир Зеленський пережив понад 12 спроб замаху.

Ще на початку повномасштабної війни в ОПУ говорили про «понад десяток замахів» на главу держави – деякі ДРГ знищували на підході до урядового кварталу. Зеленський тоді сказав, що це «не так багато».

У травні цього року колишній президент рф Дмитро Медведєв закликав керівництво своєї країни вдатися до «фізичного усунення Володимира Зеленського». Український президент назвав загрозу ліквідації нецікавою темою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: