Україна отримає велику партію броньованих евакуаційних машин – Зеленський

Читать на русском
Україні нададуть велику партію медеваків – броньованих автомобілів для евакуації поранених. Про це завив Володимир Зеленський.
Володимир ЗеленськийФото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський заявив про постачання Україні великої партії броньованих «медеваків» – автомобілів для евакуації поранених.

Про це він сказав наприкінці 554-го дня повномасштабної війни в Україні.

«Важлива новина для передової: домовлено про поставку в Україну броньованих «медеваків», великої партії. Те, про що мені говорили воїни, коли ми відвідували бойові бригади. Міністерство оборони сьогодні відзвітувало», – зазначив президент.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Селектор із військовими та урядовцями. Фронт. Наші наступальні дії. Результати нашої зброї – нової української зброї – 700 кілометрів. Завдання – більше.

  • Як і завжди на селекторах, були звіти розвідки – ГУР та зовнішньої розвідки – щодо планів окупантів. Безнадійні в них плани.

  • Провів нараду щодо наступного тижня – наших міжнародних заходів. Будуть вагомі речі. Вагомі перемовини для України.

  • 1 вересня віце-премʼєр-міністр Федоров і міністр Лісовий разом зі своїми командами готують дуже позитивну новацію для наших школярів, для батьків, для вчителів. Те, що справді допомагатиме.

  • Провів зустріч із представниками компанії BAE Systems. Світ дуже добре знає цю компанію. А наші воїни вже дуже добре знають зброю, яку виробляє ця компанія. Зокрема, артилерію – L119 та M777, бронетехніку – CV90, дуже потужну. Компанія починає працювати в Україні. Наша мета – щоб усю найкориснішу зброю для оборони можна було виробляти в Україні. І це буде. Вже за певними позиціями виробництво є, а буде за всіма необхідними.

«Дякую кожному й кожній, хто воює й працює заради України!», – резюмував президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський назвав необхідну Україні кількість винищувачів F-16.

Також президент заявив, що світова компанія із виробництва зброї відкриє офіс в Україні. Йдеться про BAE Systems, яка працює в галузі виробництва зброї, безпеки та аерокосмічної сфери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: