Зеленський припустив, що війна може завершитися вже цього року

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський не виключив того, що війна росії проти України може закінчитися найближчими місяцями.
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський не виключив того, що війна росії проти України може закінчитися найближчими місяцями.

Відповідну заяву глава держави зробив в інтерв'ю португальському медіа RTP.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

За словами Зеленського, точні терміни завершення воєнних дій залежатимуть від низки чинників.

«Війна може завершитись і цього року. Все залежить від кількох компонентів. Якщо в нас буде просування на полі бою, ми тиснутимемо на них і повністю зламаємо їхній моральний дух, то ми можемо і не уявляти до кінця, що станеться. Приклад Херсона показав, як вони виводили 40 тисяч людей. Вони бігли швидко, стрімко, кидали техніку», – сказав президент.

Водночас, Зеленський назвав фактори, які можуть затягнути війну.

«Це може бути і наступного року: уповільнення процесів на фронті, блекаути в Україні. Кожні такі речі вбивають можливості політичного врегулювання війни. Тому що знову наближається зима, росія може чинити так, і такі кроки можуть змінити положення повністю. Тоді росія постійно буде у процесі отримання різних відповідей від України», – заявив президент.

Нагадаємо, на початку серпня ЗМІ повідомили, що президент ОАЕ планує організувати зустріч Зеленського із путіним.

Після цього глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що прямих переговорів Володимира Зеленського з російським диктатором володимиром путіним не буде. За його словами, переговори з росією можливі, але після виведення військ із України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: