Зеленський відповів на питання про можливе посилення мобілізації в Україні

Читать на русском
Рішення про можливе посилення мобілізації ухвалюватиметься після кадрових перестановок у структурі територіальних центрів комплектування, повідомив президент Володимир Зеленський.
Фото: Getty Images

Рішення про можливе посилення мобілізації прийматиметься після кадрових перестановок у структурі територіальних центрів комплектування (колишніх військкоматів).

Заяву, присвячену цій темі, зробив президент Володимир Зеленський на пресконференції в рамках Кримської платформи.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

Один із журналістів запитав главу держави, чи планує влада посилити процес мобілізації.

«Скажу прямо: військові з цим звернулися до мене, щоб дати можливість більше мобілізувати. Більше нічого я вам не можу сказати», – заявив президент.

При цьому трохи пізніше Зеленський додав, що у цьому питанні «важливо розуміти, хто це робить і як».

«І тому питання військкоматів, дуже важливе питання лікарських комісій при військкоматах – потрібно дуже швидко, якнайшвидше, прискорити процеси, навести лад. А потім уже розпочинати розмову про те, щоб збільшувати – як і ким», – сказав президент.

Нагадаємо, 17 серпня президент погодив продовження воєнного стану та мобілізації в Україні.

Раніше стало відомо, що територіальні центри комплектації та соціальної підтримки до середини осені отримають доступ до низки державних реєстрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: