Арахамія спрогнозував терміни ухвалення законопроєктів щодо реформи ВЛК

Читать на русском
В Україні планується комплексна реформа військово-лікарських комісій. Законопроєкти мають ухвалити до кінця року.
Фото: Telegram Давида Арахамії

Верховна рада ухвалить пакет законопроєктів щодо комплексної реформи військово-лікарських комісій до кінця року.

Такі терміни назвав голова фракції «Слуга народу», член комітету з питань національної безпеки та оборони Давид Арахамія.

Кабмін спростив процес проходження військової комісії: що відомоКабінет міністрів України на засіданні 25 серпня ухвалив рішення про запровадження електронного документообігу під час проходження військово-лікарських комісій.

Щодо реформи ВЛК уже відбулося кілька засідань робочої групи та профільного комітету. Також, за словами нардепа, налагоджено співпрацю з кількома волонтерськими та ветеранськими організаціями.

Арахамія нагадав, що два закони щодо ВЛК парламент уже ухвалив. «Ми хочемо запровадити комплексну реформу, яка зробить проходження ВЛК дуже зручним для тих, кому це справді потрібно. Водночас ті, хто за гроші бажають купити собі результат, не зможуть це зробити. Я думаю, що десь до Нового року весь пакет документів уже буде ухвалений», – цитує депутата пресслужба Ради.

Нагадаємо, 30 серпня відбулося засідання РНБО, на якому було обговорено перевірку всієї системи військово-лікарських комісій. Одне з рішень, яке було прийняте вчора – проведення повної перевірки обґрунтованості рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби за час повномасштабної війни.

Президент Володимир Зеленський також наголосив на важливості цифровізації роботи ВЛК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: