Освітня «Мрія»: в Україні з'явиться новий застосунок для школярів

Читать на русском
Новий застосунок для дітей та вчителів під назвою Мрія незабаром запрацює в Україні. Він стане незамінним у навчанні школярів.
president.gov.ua

В Україні незабаром запрацює новий освітній застосунок «Мрія» – своєрідний мультипаспорт сучасного учня. Платформа буде корисною не тільки для школярів, а й для їхніх батьків та вчителів. Унікальну розробку презентував президент Володимир Зеленський у День знань та розповів усі подробиці.

Деталі презентації оприлюднила пресслужба ОПУ 1 вересня.

Додаток «Мрія»: що відомо

За словами Володимира Зеленського, нова платформа спростить здобуття освіти для дітей та покращить комунікацію між батьками та вчителями.

«Українська освітня «Мрія». Нова програма, яка допомагатиме мільйонам наших людей так само ефективно, як «Дія». Українські учні та учениці, батьки, вчителі – кожен зможе скористатися функціями «Мрії», – сказав президент.

Головна мета проекту – дати дитині її особистий освітній простір та унікальний алгоритм розвитку, відкрити можливість кожному українцю стати тим, ким він хоче бути.

«Мрія» для школярів

Президент зазначив, що у застосунку є все, що потрібне школяреві для навчання: освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки.

Крім того, у «Мрії» можна буде створити портфоліо учня, в якому буде зібрано інформацію не лише за оцінками, а й про участь в олімпіадах, волонтерстві, власних проектах та спортивних досягненнях.

«Мрія» для батьків

Завдяки сучасному інтерфейсу програми, батьки зможуть зрозуміти, яка успішність у дитини в школі: що виходить добре, а з чим їй потрібна допомога. До того ж батьки учня просто у «Мрії» зможуть спілкуватися з вчителями. Також за допомогою програми батьки зможуть дізнатися – чи перебуває їхня дитина в укритті під час повітряної тривоги.

«Мрія» для вчителів

Новий додаток також буде корисним і для освітян. Вчителі зможуть додавати інформацію про відвідування, оцінки та поведінку дитини в школі. Крім того, вчителі у додатку зможуть знайти матеріали для підготовки до уроків та додатковий контент, який допоможе зробити навчальний процес простішим та цікавішим.

Коли запрацює застосунок «Мрія»

За словами Зеленського, до кінця 2023 року планується розпочати ознайомлювальний процес із пілотним проектом «Мрія» у тестових школах, а наступного року, після реалізації «пілота», проект планують масштабувати на інші навчальні заклади.

Деталі про нову платформу поступово озвучуватимуть віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та міністр освіти Оксен Лісовий.

Володимир Зеленський презентував інноваційний освітній цифровий застосунок «Мрія»Офіс Президента України

Нагадаємо, вже другий рік поспіль українські школярі розпочали навчання в умовах повномасштабної війни. Школи в Україні працюватимуть у трьох форматах, залежно від ситуації з безпекою. 1 вересня у школах дітям розповідали про ментальне здоров'я та допомогу при стресі.

Усі головні особливості навчального року 2023/2024 можна подивитися на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: