Зеленський буде балотуватися на виборах у разі їх проведення під час війни

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський повідомив про готовність балотуватися на виборах та доповнив список умов для їх проведення.
Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський повідомив про готовність балотуватися на виборах та доповнив список умов для їх проведення.

Про це йдеться у інтерв'ю, яке український лідер дав португальському телеканалу RTP.

Відповідаючи на запитання про свою можливу участь у виборах, Зеленський сказав: «У 2024 році, якщо війна продовжиться і якщо вибори відбудуться, я ніколи в житті не покину свою країну».

Він також озвучив низку умов для проведення виборів під час війни.

По-перше, вибори мають відбутися «на всій території України», щоби солдати на фронті теж могли взяти участь у голосуванні.

По-друге, за виборами мають стежити міжнародні спостерігачі.

«Голосування має бути демократичним та прозорим, як це було, коли мене обирали президентом», – сказав Зеленський.

Окрім того, глава держави має намір залучити до участі у виборах українську діаспору. Ще один важливий момент – захист виборчих дільниць від можливих російських бомбардувань.

Зазначається, що одним із ключових є питання фінансування виборів, оскільки Зеленський виступає проти виділення державних коштів на проведення голосування.

Нагадаємо, нещодавно сенатор США Ліндсі Грем заявив, що в Україні в 2024 році мають відбутися вибори, незважаючи на введений військовий стан через широкомасштабне вторгнення росії. За його словами, «американський народ має знати, що Україна змінилася».

У РНБО вже відреагували на цю пропозицію. Зеленський, у свою чергу, спочатку називав дві умови для проведення виборів під час воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: