Зеленського висунули на Нобелівську премію миру

Читать на русском
Також ініціативний комітет зажадав продовжити термін подачі заявок на номінацію до 31 березня 2022 року - хоча всі номінанти повинні були подаватися до 1 лютого
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Поки Путіна «вшановують» у світі кривавим диктатором і головорізом, група європейських політиків і громадських діячів висунула президента України Володимира Зеленського номінантом на Нобелівську премію миру.

Про це йдеться у відкритому листі Нобелівському комітету.

МЗС України прокоментувало заяву Кремля щодо рішення суду ГаагиРосійської Федерації не вдасться уникнути відповідальності за злочини, які вона скоїла проти українського народу.

«Сміливі українські чоловіки та жінки борються за збереження демократії та самоврядування. Від непокірного демократично обраного президента України Володимира Зеленського до людини, яка зі сльозами на очах прощається зі своєю сім'єю, щоб боротися за свою країну. Люди всієї України борються проти сил авторитаризму. Наші слова співчуття і підтримки навряд чи можуть віддати належне жертвам, які вони приносять в ім'я принципів прав людини та світу» - йдеться в повідомленні.

Також ініціативний комітет зажадав продовжити термін подачі заявок на номінацію до 31 березня 2022 року - хоча всі номінанти повинні були подаватися до 1 лютого. У повідомленні сказано, що хоча це буде порушенням процедури, але таке порушення буде цілком виправданим в існуючих реаліях.

«Наш демократичний обов'язок - протистояти авторитаризму і підтримувати народ, який бореться за демократію і своє право на самоврядування» - наголошується в листі.

Нагадаємо, 16 березня Сенат США одноголосно прийняв резолюцію, яка засуджує президента Росії Володимира Путіна як військового злочинця.

Президент США Джозеф Байден публічно назвав президента Росії Володимира Путіна військовим злочинцем після того, як 16 березня російсько-фашистські війська розбомбили драмтеатр в Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: