У ISW припустили, чому росіяни не змогли відбити атаку дронів на аеродром у Пскові

Читать на русском
Росіяни, ймовірно, чекали на удар по Москві, і саме на столиці зосередилися сили ППО, тому атаку дронів на Псков пропустили.
Фото: 24 канал

Сили російської протиповітряної оборони, ймовірно, зосереджені на прикритті Москви і тому не помітили масштабну атаку безпілотників на аеродром у Пскові.

Таку думку висловили в Інституті вивчення війни (ISW).

Найбільші атаки на російські аеродроми: скільки літаків було пошкоджено та знищеноНайбільші атаки на російські військові аеродроми початку повномасштабної війни – на інфографіці. Цієї ночі в Пскові росіяни втратили чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

За словами російських воєнкорів, по аеродрому Пскова вдарили більше 20 безпілотників. Російські джерела, у тому числі міноборони, заявили, що системи ППО та РЕБ також збивали українські дрони над Орловською, Тульською, Воронезькою, Рязанською, Калузькою, Брянською та Московською областями.

«Мер Москви Сергій Собянін заявив, що російські засоби ППО відбили масований удар українських безпілотників по Центральному федеральному округу (велика адміністративна одиниця, що включає Москву, але не Псков) і що принаймні один із дронів прямував у бік Москви. Це дозволяє припустити, що російська влада, можливо, спочатку вважала, що українські сили мали намір завдати удару по Москві чи регіону навколо неї. Російські сили, ймовірно, зосередили свою ППО на прикритті Москви і якимось чином не помітили незвичайно велику кількість українських дронів, які завдали удару по аеродрому Пскова», – йдеться у звіті.

Російські пропагандисти та воєнкори розкритикували владу за нездатність захистити територію та військові об'єкти. Один із прокремлівських блогерів заявив, що російська ППО так і не адаптувалася до захисту від ударів українських безпілотників, що повторюються.

Нагадаємо, представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох військово-транспортних літаків Іл-76 під час атаки дронів на Псков.

Також з'явилися супутникові знімки аеродрому після атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: