Атака дронів на Псков: зʼявилися перші супутникові знімки аеродрому після удару

Читать на русском

У ніч на 30 серпня у районі псковського аеродрому пролунали вибухи в районі аеродрому Хрести. На знімках можна помітити пошкодження, які отримали щонайменше два літаки типу Іл-76.
Радіо Свобода

З'явились супутникові знімки наслідків атаки українських безпілотників на аеродром під російським Псковом, що відбулася в ніч на 30 серпня.

Про це повідомляють «СХЕМИ» (проєкт журналістських розслідувань «Радіо Свобода».

Найбільші атаки на російські аеродроми: скільки літаків було пошкоджено та знищеноНайбільші атаки на російські військові аеродроми початку повномасштабної війни – на інфографіці. Цієї ночі в Пскові росіяни втратили чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

На знімках Planet Labs можна помітити пошкодження, які отримали щонайменше два літаки типу Іл-76. Після аналізу супутникових знімків, пошкодження літаків підтвердив авіаексперт Анатолій Храпчинський.

Він повідомив виданню, що дронами, скоріш за все, намагались влучити в паливні баки літаків, однак влучили в поверхню біля крил - це має вивести борти з ладу на 2-3 місяці через капітальний ремонт.

Також біля одного з літаків можна помітити два червоні автомобілі, схожі на пожежні, які могли залучити для гасіння пожежі.

Цей тип літаків постійно базується на аеродромі Пскова.

Як відомо, літаки з цього аеродрому використовує 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія армії рф. Вона ж – «псковська дивізія», одна з тих, що брала участь у захопленні Бучі на початку повномасштабного вторгнення рф.

За попередніми даними, в атаці на псковський аеропорт брало участь понад 10 безпілотників.

Нагадаємо, в ніч на 30 серпня в росії заявили про масовану атаку дронів. Вибухи пролунали у Пскові, а також у російських Брянську, Тулі та Орловській області.

В аеропорту Пскова спалахнула пожежа, було знищено чотири військові літаки Іл-76. Цю інформацію підтвердили у ГУР.

У Кремлі також прокоментували атаку на Псков.

А у Фінляндії назвали це «найуспішнішим ударом України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: