«Найуспішніший удар України»: у Фінляндії прокоментували вибухи на аеродромі у Пскові

Читать на русском
Якщо початкові повідомлення про чотири знищені літаки відповідають дійсності, це буде найуспішніший удар України на сьогодні, заявив екскерівник розвідки країни.
t.me/lachentyt

Колишній керівник Головного управління військової розвідки Фінляндії Пекка Товері вважає вчорашній удар по аеродрому Пскова, найуспішнішим за час повномасштабної війни з рф. Внаслідок цього удару було знищено чотири російські літаки.

Про це повідомляє фінське видання Yle.

Найбільші атаки на російські аеродроми: скільки літаків було пошкоджено та знищеноНайбільші атаки на російські військові аеродроми початку повномасштабної війни – на інфографіці. Цієї ночі в Пскові росіяни втратили чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

«Якщо початкові повідомлення про чотири знищені літаки відповідають дійсності, це буде найуспішніший удар України на сьогодні. Така кількість (втрачених Іл-76 - ред.) матиме негайний вплив на російську діяльність», – сказав Товері.

Згідно з його словами, це змусить країну-вгресора діяти, адже вона буде змушена перемістити літаки зі звичайних баз, або ж їй доведеться вкласти значні кошти у захист аеродромів. Це, своєю чергою, означало б, що доведеться відвести зенітну техніку від фронту. Тож будь-який з цих варіантів послабить російські можливості.

При цьому, близькість естонського кордону підвищує ймовірність того, що безпілотники могли бути запущені з Естонії, проте, на думку Товері, це малоймовірно.

«Я не вірю, що естонський уряд ризикне дозволити таку діяльність на своїй території. Це можна вважати майже актом війни», – сказав він.

Нагадаємо, в ніч на 30 серпня в росії заявили про масовану атаку дронів. Вибухи пролунали у Пскові, а також у російських Брянську, Тулі та Орловській області.

В аеропорту Пскова спалахнула пожежа, було знищено чотири військові літаки Іл-76. Цю інформацію підтвердили у ГУР.

У Кремлі також прокоментували атаку на Псков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: