Зеленський розповів, де пройде наступна конференція з відновлення України

Читать на русском
Наступну конференцію з питань відновлення та реконструкції України прийме Японія. Захід планують провести на початку наступного року.
Фото: Офіс президента України

Наступну конференцію з питань відновлення та реконструкції України прийме Японія.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками телефонних переговорів з японським прем'єр-міністром Фуміо Кішідою.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

Глава держави розповів, що конференцію планують провести на початку наступного року. При цьому точну дату поки що не визначено.

Під час розмови сторони також обговорили підготовку Глобального саміту миру та приєднання країн до декларації G7 щодо гарантій безпеки для України.

«На часі – укладення відповідних двосторонніх угод у межах цієї декларації. Ми готові розпочати цей переговорний процес із Японією якнайшвидше», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, перша конференція з повоєнного відновлення України відбулася у липні минулого року у швейцарському Лугано. Там Україна презентувала план відновлення країни.

Друга конференція відбулася в червні в Лондоні. Під час заходу партнери анонсували виділення Україні нових пакетів фінансової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: