Уряд схвалив експериментальний проєкт відбудови Каховської ГЕС

Читать на русском
У вівторок, 18 липня, уряд затвердив постанову про експериментальний проєкт з початку відбудови Каховської ГЕС.
Фото: Maxar

У вівторок, 18 липня, уряд затвердив постанову про експериментальний проєкт з початку відбудови Каховської ГЕС.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання.

Чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарстваЯк підрив окупантами Каховської ГЕС вплине на довкілля та сільське господарство України – на інфографіці.

За його словами, проєкт розрахований на два роки. Першопочатково мають спланувати інженерні конструкції та підготувати необхідну базу для відбудови.

«Сьогодні уряд затверджує постанову про експериментальний проєкт з початку відбудови Каховської ГЕС, яку підірвали росіяни. Проєкт розрахований на два роки. На першому етапі спроєктуємо всі інженерні конструкції, підготуємо необхідну базу для відновлення», – йдеться в повідомленні.

Другий етап розпочнеться після деокупації територій, де розташована Каховська ГЕС. Тоді й розпочнуться будівельні роботи.

«Координуватиме проєкт Міністерство економіки, а замовником робіт буде державне «Укргідроенерго». Рішення про підготовку до відновлення ухвалене після консультацій з експертами та спеціалістами», – наголосив прем'єр.

Нагадаємо, сума прямої шкоди, яка завдані Україні внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, становить мінімум 2 млрд доларів. Трагедія торкнулася сектора енергетики та ЖКГ, призвела до значних непрямих збитків сільському господарству.

Україна вимагатиме, щоб росія виплатила мільярди доларів репарацій за руйнування Каховської ГЕС. Розповідали, що будівництво нової дамби обійдеться у суму від 800 млн до 1 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: