Держагенство відновлення пообіцяло відкрити дані щодо вартості усіх проєктів

Читать на русском
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України незабаром розкриє дані про вартість усіх проєктів будівництва. Про це повідомив глава структури Мустафа Найєм.
Фото: banker.ua

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України незабаром розкриє дані про вартість усіх проєктів будівництва.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Агентства Мустафа Найєм.

В ООН оцінили вартість післявоєнного відновлення України: яка сумаНезважаючи на фінансову допомогу з боку міжнародних організацій, за оцінками ООН, економіка України у 2023 році перебуватиме у стагнації.

За його словами, після публікації даних будь-який бажаючий зможе перевірити та порівняти ціни на матеріали, вартість залученої техніки, витрати за проєктами, розробленими будь-яким державним замовником.

Найєм зазначив, що такі дії допоможуть підвищити відповідальність як держзамовників, так і проєктних організацій та експертизи.

«Кошториси на проєкти відновлення будуть доступні в Єдиній державній системі у сфері будівництва. Ознайомитися з інформацією про кошториси зможе кожен на сайті ЄДЕСББ у розділі «Кошторисна документація», – повідомив чиновник.

Він також нагадав, що раніше на порталі були доступні лише загальні показники кошторису, проте після введення військового стану доступ до інформації був обмежений.

Нагадаємо, у квітні уряд визначив 5 пріоритетів у відновленні країни у 2023 році.

Раніше у Мінфіні розповіли, скільки потрібно грошей на відновлення України цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: