Одна з країн ЄС виділить понад 520 млн євро на проєкти з відновлення України

Читать на русском
Відповідна програма двосторонньої допомоги є найбільшою за обсягами фінансування в історії європейської країни і саме Україна стала її реципієнтом.
Getty Images

Уряд Швеції представив стратегію співробітництва щодо відбудови та реформ в Україні на період 2023-2027 роки. Країна спрямує на проєкти з відновлення 522,6 млн євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Лондонська конференція з відновлення України: яке фінансування пообіцяли партнериУ Лондоні відбулася конференція з відновлення України. Яку фінансову підтримку пообіцяли партнери – на інфографіці.

Як зазначається, відповідна програма двосторонньої допомоги є найбільшою за обсягами фінансування в історії Швеції і саме Україна стала її реципієнтом.

«Про це під час онлайн-зустрічі з Першим віцепрем’єр-міністром – Міністром економіки України Юлія Свириденко оголосив Міністр з питань міжнародного співробітництва у сфері розвитку та зовнішньої торгівлі Швеції Йохан Форссел», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що бюджет в 6 млрд шведских крон розподілено між відповідальними за втілення проєктів організаціями:

  • Шведським агентством з міжнародного співробітництва у сфері розвитку (SIDA) – 5,7 млрд крон;
  • Шведським інститутом (SI) – 225 млн крон;
  • Академією Фольке Бернадотта (Folke Bernadotte Academy) – 75 млн крон.

«Шведська сторона зазначила, що працює над розвʼязанням питання страхування шведських компаній та гарантування торгових операцій, адже український ринок є перспективним для розвитку торговельно-економічної співпраці між двома країнами», – додають в міністерстві.

Також увагу було приділено важливості гуманітарного розмінування в Україні, поповнення спецтехніки, навчання саперів, проведенні обстеження забруднених земель.

Нагадаємо, конференція з відновлення України проходила 21 та 22 червня у Лондоні. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль уже підбив її підсумки та розповів про рішення, які були прийняті на полях заходу.

Стало відомо, скільки грошей пообіцяли виділити Україні на конференції з відновлення.

Також в «Укренерго» повідомили, скільки Світовий банк надасть коштів на підготовку енергооб'єктів до зими.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: