Зеленський прокоментував заклик Папи Римського до росії щодо відновлення зернової угоди

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відреагував на звернення Папи Римського Франциска до росії з вимогою поновити дію Чорноморської зернової угоди.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський відреагував на звернення Папи Римського Франциска до росії з вимогою поновити дію Чорноморської зернової угоди.

Пост, присвячений цій темі, з'явився у Twitter-акаунті глави держави.

«Важливий заклик Понтифіка до Москви – поновити Чорноморську зернову ініціативу. Реакція світових духовних лідерів на російський ракетний терор та знищення української аграрної продукції є вкрай важливою, щоб убезпечити від продовольчої кризи весь світ, і особливо народи Африки та Азії», – написав Зеленський.

Він додав, що Україна є гарантією продовольчої безпеки світу, головне зараз – зупинити російський терор та реалізувати українську Формулу миру.

Варто зазначити, що сьогодні Франциск закликав представників російської влади відновити Чорноморську ініціативу, щоб мати можливість безпечно транспортувати зерно з України.

У МВФ прогнозують, що ціни на зерно у світі зростуть на 10-15% після припинення дії ініціативи.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що всі держави, які найбільше страждають зростанням цін на продовольство, особливо в Африці та Азії, мають глобально відповісти на продовольчий терор росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: