Президент назвав дві умови для проведення виборів під час воєнного стану

Читать на русском
Українська влада може розглянути варіант з виборами під час війни, але лише в тому випадку, якщо союзники допоможуть їх організувати та провести. Про це заявив президент Володимир Зеленський.
Фото: Getty Images

Українська влада може розглянути варіант з виборами під час війни, але лише в тому випадку, якщо союзники допоможуть їх організувати та провести.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу «1+1», коментуючи слова американського сенатора Ліндсі Грема.

Вибори президента України 4 роки потому: як склалася доля кандидатівНа останніх президентських виборах було 39 кандидатів. Чим зараз займаються ті, хто зазнав поразки – на інфографіці.

Президент припустив, що парламент міг би змінити законодавство та провести вибори у найближчі місяці. Але це станеться, якщо США та ЄС виконають дві умови.

«Я сказав Ліндсі: якщо ви готові дати мені 5 мільярдів, бо я не зможу просто забрати із бюджету 5 мільярдів... Мені здається, саме така сума потрібна для виборів у звичайний час, а у воєнний – я не знаю, яка це сума. Я кредити не буду брати, я забирати гроші від зброї і давати їх на вибори теж не буду», - заявив Зеленський.

Крім того, союзники мають забезпечити прозорість виборів, у тому числі і в прифронтових районах, де знаходяться військові.

«Найголовніше – давайте ризикувати разом. Як? Спостерігачі мають бути в окопах. Я йому сказав, що на передову потрібно відправити спостерігачів, щоб у нас вибори були для себе та всього світу легітимними. Це абсолютно справедливо. Він мені сказав, що всі мої зауваження є дуже адекватними, дуже справедливими», – сказав президент.

Він також заявив, що не тримається за владу та хотів би провести вибори протягом року.

Нагадаємо, нещодавно сенатор США Ліндсі Грем заявив, що в Україні в 2024 році мають відбутися вибори, незважаючи на введений військовий стан через широкомасштабне вторгнення росії. За його словами, «американський народ має знати, що Україна змінилася».

У РНБО вже відреагували на цю пропозицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: