Глава Мінцифри розповів, за яких умов в Україні з’являться онлайн-вибори

Читать на русском
Мети проводити вибори за допомогою Дії поки що немає, сказал міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
Слово і Діло

Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що про впровадження виборів через «Дію» зараз не йдеться взагалі.

Про це він заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода».

На запитання про використання застосунку для «більш глобальних цілей», ніж опитування, які вже проводяться у «Дії», Федоров сказав, що зараз взагалі немає такої мети – займатися виборами через «Дію».

«Щоб робити онлайн-вибори, потрібна неймовірна довіра до влади, правоохоронних органів, судової системи і до електронної системи і високий рівень цифрових навичок у населення. Якщо всі ці компоненти будуть разом, і буде довіра один до одного, тоді можна будувати електронні вибори. Тому потрібно будувати ці інститути. Ми також цим займаємось», – наголосив він.

Водночас міністр цифрової трансформації не відкидає використання державного сервісу «Дія» для перепису населення в Україні.

Він зазначив, що Мінцифри розробило методологію другого всеукраїнського перепису населення, який має бути проведено вже комбінованим методом, імовірно з застосуванням «Дії».

Нагадаємо, 9 грудня 2020 року Кабмін схвалив чергове перенесення проведення перепису населення – одразу на 2023 рік. У Мінцифри перед російським вторгненням заявляли, що онлайн-етап перепису мав розпочатися ще наприкінці 2022 року.

Однак через війну з рф органи державної статистики припинили будь-які роботи щодо проведення всеукраїнського перепису населення 2023 року. Втім, нової постанови про перенесення перепису на подальший термін уряд ще не приймав.

Нагадаємо, кілька країн світу планують запозичивати українську «Дію».

Також у «Дії» з'явився один із найпопулярніших документів для бізнесу.

Крім того, у «Дії» завершили опитування про відзначення Різдва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: