Стефанчук назвав можливі терміни проведення виборів до Ради

Читать на русском
Вибори до парламенту, на думку Руслана Стефанчука, найкраще провести одразу після скасування воєнного стану.
ukranews.com

Спікер Верховної ради Руслан Стефанчук вважає найбільш правильним рішенням провести вибори одразу після скасування воєнного стану в Україні.

Він сказав про це в інтерв'ю «Українській правді».

Які проросійські партії заборонили в Україні під час повномасштабної війниПроросійські партії, заборонені в Україні після початку повномасштабної війни з росією, – на інфографіці.

Стефанчук нагадав, що під час воєнного стану, згідно із законодавством, проведення будь-яких виборів неможливе.

«І це логічно. Бо ми не знаємо, як організувати голосування для майже 7 мільйонів, які знаходяться за межами України. Ми не знаємо, як організувати голосування для тих регіонів, які тимчасово окуповані. Ми не знаємо, як забезпечити належне представництво, явку інших громадян під час дії воєнного стану і чи не будуть виборчі об'єкти атакуватися. Тому, мені здається, дуже мудре рішення закладено в законодавстві України, що під час воєнного стану вибори проводитися не можуть», – пояснив він.

На думку Стефанчука, проведення виборів під час війни могло б спричинити розрив держави. «Тому мені здається, що найбільш правильне та мудре рішення – провести вибори відразу після завершення воєнного стану», – додав спікер.

Зазначимо, що за планом парламентські вибори в Україні мають відбутися 29 жовтня 2023 року, вибори президента – навесні 2024 року.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, як склалася доля кандидатів у президенти на виборах-2019.

Скільки політичних партій було зареєстровано в Україні до повномасштабної війни та скільки брали участь у виборах, можна дізнатися з інфографіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: