Американський сенатор закликав Зеленського попри війну провести вибори

Читать на русском
Вибори в Україні мають відбутись наступного року навіть попри війну. У цьому переконаний сенатор США Ліндсі Грем.
Американський сенатор Ліндсі ГремФото: AP Photo / Josh Reynolds

Сенатор США від Республіканської партії Ліндсі Грем заявив, що в Україні в 2024 році мають відбутися вибори, незважаючи на введений воєнний стан через широкомасштабне вторгнення рф.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

На пресконференції в Києві американський сенатор висловив думку, що окрім відбиття повномасштабної військової агресії з боку росії, українській стороні також слід у 2024 році провести вибори.

«У цій країні мають відбутися вільні та чесні вибори, навіть під час нападу на неї. Американський народ повинен знати, що Україна змінилася», – заявив він.

Грем зазначив, що у минулому Україна «була дуже корумпованою». Він додав, що США «ретельно стежать за озброєнням та коштами», які передають Україні, і не фіксують порушень у розподілі цієї допомоги.

«Ми стежимо за спрямуванням кожного долара, за кожною одиницею зброї. Ми інадалі робимо свій внесок. І я задоволений тим, що українці не наживаються на народі Америки. Вважаю, що Україні час зробити наступний крок у становленні демократії, а саме – провести вибори 2024 року», – сказав американський політик.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував можливість проведення виборів під час війни.

Також голова ВР Руслан Стефанчук розповів, коли в Україні будуть вибори та які законодавчі зміни для них потрібні.

Повідомлялося, що США планують наростити виробництво боєприпасів, щоб забезпечити Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: