У Краматорську затримали вчительку, яка зливала росіянам місцезнаходження ЗСУ

Читать на русском
За вказівкою російської воєнної розвідки жінка збирала інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, які беруть участь у контрнаступі під Бахмутом.
Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки затримали вчительку, яка повідомляла росіянам геолокації підрозділів Збройних Сил України на Донеччині. Шпигунка працювала в одному з ліцеїв у Краматорську.

Про це пресслужба СБУ повідомляє у Телеграмі.

Як зазначають правоохоронці, за вказівкою російської воєнної розвідки жінка збирала інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, які беруть участь у контрнаступі під Бахмутом.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Отримані відомості у вигляді фото з прив’язкою до місцевості та електронними координатами через месенджер вона надсилала своєму спільнику з тимчасово окупованої частини Луганської області. Він передавав їх до російського Генштабу.

Згідно з даними СБУ, чоловік перебуває в лавах «Міністерства надзвичайних ситуацій» так званої ЛНР.

«Саме за його «допомоги» російська спецслужба здійснила вербування вчительки», – зазначають в СБУ.

При цьому, відповідна розвідінформація потрібна була окупантам для планування бойових операцій, спрямованих на сповільнення контрнаступу ЗСУ.

Під час обшуків у затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності.

Їй повідомили про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ). Зловмисниці загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, напередодні Служба безпеки затримала адвоката, який був агентом російської ФСБ і шпигував за блокпостами у Краматорську.

А нещодавно Служба безпеки України затримала російського агента, який допомагав ворогові у підготовці нового ракетного обстрілу столиці.

Також СБУ затримала російського шпигуна, який хотів вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ, щоб здавати їхні позиції на передовій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: