СБУ затримала адвоката, який шпигував за блокпостами у Краматорську

Читать на русском
Служба безпеки затримала адвоката, який був агентом російської ФСБ і шпигував за блокпостами у Краматорську.
ssu.gov.ua

Служба безпеки затримала адвоката, який був агентом російської ФСБ і шпигував за блокпостами у Краматорську.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Зрадником виявився адвокат з Краматорська, який протягом 2019-2022 років проживав на території рф та мав контакти з ФСБ. До початку повномасштабного вторгнення він повернувся в Краматорськ, а навесні цього року отримав перше завдання від свого «куратора».

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

За вказівкою російської спецслужби чоловік відстежував місця тимчасової дислокації та маршрути руху Сил оборони у прифронтовому місті. Насамперед окупантів цікавили точні координати українських блокпостів та орієнтовна кількість присутніх там військових, їхнє озброєння і військова техніка.

Отримані відомості фігурант передавав до ФСБ через анонімний чат у месенджері, де прописував геолокації об’єктів ЗСУ та їхні характеристики. За це він отримував від загарбників платню. Надалі окупанти обіцяли «евакуювати» його до росії, однак СБУ вдалося вчасно вистежити колаборанта.

На підставі зібраних доказів слідчі вже оголосили йому про підозру у колабораційній діяльності. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України затримала російського агента, який допомагав ворогові у підготовці нового ракетного обстрілу столиці.

Також СБУ затримала російського шпигуна, який хотів вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ, щоб здавати їхні позиції на передовій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: