Війна має закінчитися тим, що Крим повернеться Україні – президентка Угорщини

Читать на русском
Російська агресія проти України має завершитись звільненням Криму. Таку думку висловила президентка Угорщини Каталін Новак під час свого виступу на саміті Кримської платформи.
Фото: blikk.hu

Російська агресія проти України має завершитись звільненням Криму.

Таку думку висловила президентка Угорщини Каталін Новак під час свого виступу на саміті Кримської платформи у Києві.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

Вона зазначила, що весь цивілізований світ має й надалі стояти на боці України та засуджувати неспровоковане вторгнення росії.

«Суверенітет, незалежність і територіальна цілісність України не повинні ставитися під сумнів. Хоча війна почалася з Криму, вона має закінчитися тим, що Крим повернеться Україні», – сказала Новак.

Президентка Угорщини також висловила готовність стати посередником у мирних переговорах.

«Угорці засуджують збройне вторгнення. Я також підтверджую, що воєнні злочини слід розслідувати. Що ми відстоюємо бік безневинних жертв і що Угорщина готова відігравати роль посередника у мирних переговорах», – заявила Новак.

Нагадаємо, що деякі представники уряду Угорщини, зокрема прем'єр Віктор Орбан, займають іншу позицію щодо війни. Так, нещодавно Орбан заявив, що Україна «втратила суверенітет, тому що майже все отримує від Заходу».

Крім того, прем'єр Угорщини не вважає російського диктатора володимира путіна воєнним злочинцем.

Раніше повідомлялося, що уряд Угорщини опублікував відео із картою України без Криму. Після цього у МЗС України закликали Будапешт припинити вдаватися до провокацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: