У МЗС України відреагували на відео угорського уряду з «російським Кримом»

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України відреагувало на відео уряду Угорщини, де Крим зображений частиною росії.
Скріншот з відео

Міністерство закордонних справ України відреагувало на відео уряду Угорщини, де Крим зображений частиною росії.

Про це йдеться на сайті відомства.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

«Позначення Кримського півострова територією, яка не входить до складу України, суперечить неодноразово заявленій позиції офіційного Будапешта про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві закликали Угорщину припинити вдаватись до провокацій та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань в рамках членства в ООН, ЄС і НАТО.

«Підігрування агресивній політиці Росії не сприяє швидшому відновленню миру в Європі, за який угорський уряд виступає на публіці», – підкреслили в МЗС.

На доручення міністерства тимчасовий повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш перед угорською стороною.

Нагадаємо, угорська влада оприлюднила ролик із закликом про якнайшвидший мир в Україні, у якому зобразило анексований Крим частиною рф.

Додамо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що замість контрнаступу України краще домовитися про припинення вогню та переговори. Згодом Україна відреагувала на заяву чиновника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: