Орбан заявив, що Україна «втратила суверенітет», а війна «затягнеться»

Читать на русском
Віктор Орбан не відступає від своєї риторики – Україна, на його думку, не суверенна країна, потрібні переговори та припинення вогню, а кінець війні можуть покласти США.
AFP/Getty Images

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна «втратила суверенітет, бо майже все отримує від Заходу».

В ефірі Kossuth radio він також сказав, що війна «затягнеться».

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

«Після саміту НАТО здається, що війна затягнеться. Ми ледве говоримо голосом миру. Війна та санкції не зникнуть із нашого життя», – заявив Орбан.

На його думку, потрібно було запобігти вступу України до НАТО. «Давайте розбиратися у Зеленському, поставте себе на його місці. Він бореться за виживання свого народу, він дивиться на конфлікт лише через свою призму, він хоче захистити свій народ», – сказав Орбан, додавши, що «якби ми слухали українського президента, ми були б у Третій світовій війні».

Він також охарактеризував стиль спілкування українців як «незвичайний»: «У українців незвичайний стиль спілкування та взаємодії, вони агресивні, вимогливі, чинять моральний тиск на оточуючих. Але там, де війна, світ справді виглядає інакше, ніж тут. Якщо ми приймемо позицію українців, то ми скотимося до війни. А якщо Україна отримає касетні бомби, то ми ні на метр не наблизилися до миру, і ситуація загострюватиметься, що небезпечно та важко, до того ж там щодня гинуть сотні та тисячі людей. Тому ми хочемо припинення вогню та мирних переговорів, бо ескалація може дійти і до Закарпаття, і до Угорщини».

Прем'єр Угорщини знову сказав, що покласти край війні можуть США, але «незрозуміло, чому Вашингтон не хоче миру».

Нагадаємо, нещодавно Орбан він також казав, що не вважає Україну суверенною країною, а російського диктатора володимира путіна воєнним злочинцем.

Крім того, Угорщина має намір і надалі блокувати кошти Євросоюзу на військову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: