У РНБО назвали найімовірніший шлях деокупації Криму

Читать на русском
Україна не має інших варіантів, окрім як повністю звільнити всі окуповані території, зокрема Крим. Деокупація півострова, найімовірніше, відбуватиметься військовим шляхом. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.
Фото: DW

Україна не має інших варіантів, окрім як повністю звільнити всі окуповані території, зокрема Крим. Деокупація півострова, найімовірніше, відбуватиметься військовим шляхом.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на заході, присвяченому Кримській платформі.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

«Ми звільнятимемо Крим. Швидше за все, це відбуватиметься військовим шляхом, якщо країна-агресор на той час не зрозуміє, що їй треба піти з нашої території», – сказав Данілов.

За його словами, будь-який інший варіант щодо півострова означатиме консервацію ситуації та передачу війни наступним поколінням.

«Лише вигнавши росію з Криму, посунувши її в Азовське море, ми будемо розуміти, що наша держава матиме певні гарантії безпеки на певний проміжок часу», – наголосив чиновник.

Нагадаємо, третій саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня. Цьогорічний захід поповниться новими учасниками.

Раніше у Зеленського розповіли, скільки колаборантів у Криму можуть постати перед судом після деокупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: