ВАКС вкотре продовжив розслідування справи ексголови Полтавської ОДА

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у справі.
Валерій Головкофото: Facebook

Вищий антикорупційний вкотре продовжив розслідування справи за підозрою колишнього голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка, його експершого заступника Андрія Писоцького та радника Олександра Литвинова у шахрайстві та одержанні неправомірної вигоди. Слідство мають завершити до 26 жовтня.

Таке рішення 17 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №52018000000000499 від 25.05.2018, до дванадцяти місяців, тобто до 26.10.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Головку, Писоцькому та Литвинову повідомили про підозру 26 жовтня 2022 року. Таким чином, максимальний строк для розслідування спливає 26 жовтня 2023 року. До цієї дати НАБУ і САП мають завершити розслідування та відкрити стороні захисту матеріали слідства або закрити кримінальне провадження.

Нагадаємо, за версією НАБУ і САП, у серпні 2017 року голова Полтавської ОДА за пособництва своїх першого заступника та радника висловив прохання надати та одержав від підприємця неправомірну вигоду в особливо великому розмірі. У грудні 2017 року Головко отримав від місцевого підприємця автомобіль люкс-класу вартістю більше 7,5 млн грн, як подарунок на свій день народження. За це посадовець пообіцяв забезпечити перемогу компаній підприємця у процедурах державних закупівель.

Крім того, у січні 2018 року Головко шахрайським шляхом заволодів частиною належних вищевказаному підприємцю грошових коштів, які були отримані в якості грошової позики. Так, отримавши 85 тис. євро, що станом на день одержання становило близько 3 млн грн, голова облдержадміністрації так і не повернув підприємцю близько 1,7 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: