НАБУ хоче знову допитати ексдиректора департаменту будівництва Полтавської ОДА

Читать на русском
Національне бюро кілька разів намагалося викликати на новий допит колишнього керівника одного з департаментів Полтавської ОДА.
Тимофій Голбанфото: poltava.to

Вищий антикорупційний суд наклав грошове стягнення на колишнього директора департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації Тимофія Голбана, оскільки він не з'явився на новий допит.

Таке рішення 24 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 4 квітня детективи НАБУ допитали Голбана у справі за підозрою ексголови Полтавської ОДА Валерія Головка. Після цього його повідомили про необхідність проведення інших слідчих дій за його участі, а також проходження дослідження за допомогою поліграфу для перевірки його показів, на що останній погодився. Але потім не з'явився жодного разу, в тому числі з поважних причин – через перебування на лікуванні.

Однак суд встановив щонайменше одну неповажну неявку на допит і тому оштрафував Голбана на 671 грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Полтавської ОДА Валерію Головку, його експершому заступнику Андрію Писоцькому та його раднику Олександру Литвинову у шахрайстві та одержанні неправомірної вигоди. Установлено, що у серпні 2017 року голова Полтавської ОДА за пособництва своїх першого заступника та радника висловив прохання надати та одержав від підприємця неправомірну вигоду в особливо великому розмірі. Так, за 176 тисяч євро, що складало більше 5 млн грн, Головко обіцяв забезпечити перемогу компаній підприємця у процедурах державних закупівель облдержадміністрації, укладання з цими компаніями договорів експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області та оплати наданих послуг з бюджету облдержадміністрації.

Водночас, у листопаді, не вчинивши дії, за які було одержано 176 тис. євро, посадовець діючи спільно зі своїм першим заступником та радником, повторно висловив прохання у наданні неправомірної вигоди. Як результат, у грудні 2017 року голова Полтавської ОДА отримав від того ж підприємця за вчинення тих самих дій автомобіль люкс-класу вартістю більше 7,5 млн грн, як подарунок на свій день народження.

Крім того, у межах розслідування встановлено, що у січні 2018 року за пособництва вказаних осіб посадовець шахрайським шляхом заволодів частиною належних вищевказаному підприємцю грошових коштів, які були отримані в якості грошової позики. Так, отримавши 85 тис. євро, що станом на день одержання становило близько 3 млн грн, голова облдержадміністрації так і не повернув підприємцю близько 1,7 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: