Зеленський прибув з візитом у Данію – деталі

Читать на русском
Як відомо, Данія передасть Україні винищувачі F-16 разом з Нідерландами. Зеленський обговорить питання поставок літаків Україні.
Офіс президента

Після перебування у Нідерландах президент Володимир Зеленський прибув з візитом до Данії. Він обговорить питання поставок винищувачів F-16 Україні. Як відомо, Данія передасть Україні винищувачі F-16 разом з Нідерландами.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі.

Коаліція для навчання українських пілотів: скільки F-16 у учасниківУкраїна та 11 країн створили коаліцію для навчання українських пілотів. Скільки F-16 у країн-учасниць – на інфографіці.

«Данія. Продовжуємо роботу з посилення України, із захисту наших людей», - написав він.

Він зазначив, що під час візиту до Данії планує зустрітись з премʼєр-міністром Метте Фредеріксен, із королівською родиною, із лідерами партій, членами Фолькетингу та з представниками данського бізнесу.

«Розвиваємо співпрацю. Готуємо додаткові хороші новини для українських воїнів. Рухаємося далі в питанні F-16», - підкреслив він.

При цьому, у Міністерстві оборони Данії підтвердили, що разом з Нідерландами вони передадуть літаки F-16 Україні.

«Я пишаюся тим, що Данія разом з Нідерландами передасть винищувачі F-16 для боротьби України за свободу проти росії та її злочинної агресії. Підтримка Данії Україні є непохитною, і з передачею винищувачів F-16 Данія стала лідером у цій справі», - заявив керівник відомства Якоб Еллеманн-Єнсен.

Нагадаємо, у неділю, 20 серпня, президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською розпочали візит до Королівства Нідерланди.

Там Україна та Нідерланди домовились про постачання винищувачів F-16. Українським оборонцям передадуть 42 літаки.

Напередодні ж стало відомо, що українські пілоти, інженери та техніки вже розпочали навчання на американських винищувачах F-16. При цьому, до програми навчання також входить навчання з англійської мови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: