Зеленський прибув із робочим візитом до Швеції: деталі

Читать на русском
У суботу, 19 серпня, президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Швеції, де проведе низку важливих зустрічей.
president.gov.ua

У суботу, 19 серпня, президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Швеції, де проведе низку важливих зустрічей.

Про це йдеться у Telegram президента.

Відомо, що сьогодні президент прибув до Швеції разом з першою леді України. Там Зеленський проведе зустрічі з премʼєр-міністром Ульфом Крістерссоном, королем Карлом XVI та королевою Сільвією, спікером Андреасом Норленом та головами парламентських партій.

«Широкі українсько-шведські переговори. Особисто подякую Швеції за підтримку нашої боротьби за свободу й незалежність», – йдеться в повідомлені.

Глава держави зазначив, що першочерговим завданням його поїздки стане посилення українських воїнів на землі та в небі, розвиток двосторонньої співпраці, зокрема в оборонно-промисловому комплексі, європейська інтеграція України та спільна безпека у євроатлантичному просторі.

«Наша повна підтримка Швеції на шляху до НАТО. Впевнені, що разом гарантуємо надійний мир в усьому балто-чорноморсько-азовському регіоні», – додав він.

Нагадаємо, Збройні сили України незабаром отримають новий пакет військової допомоги від Швеції. Парламент країни дав згоду на безоплатну передачу техніки та боєприпасів на суму 3,25 млрд крон (приблизно 274 млн євро).

Також писали, що уряд Швеції представив стратегію співробітництва щодо відбудови та реформ в Україні на період 2023-2027 роки. Країна спрямує на проєкти з відновлення 522,6 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: