У Зеленського прокоментували можливість передачі Україні винищувачів Gripen

Читать на русском
Прес-секретар Зеленського заявив, що літак Gripen - це хороша альтернатива, оскільки він універсальний, він менш вимогливий.
Українська правда

У президента Зеленського вважають, що для передачі шведських винищувачів Gripen Україні необхідні три кроки.

Про це заявив прес-секретар українського лідера Сергій Никифоров у ефірі телемарафону.

«Теоретично, до цього залишається три кроки. Зараз тестування літаків, потім тренування, потім політична згода, і лише потім надання цих літаків. Поки це теоретично. Дивимось, що можемо зробити», - заявив він.

Згідно зі словами Никифорова, наразі Україна насправді зосереджена на F-16.

«Причина в тому, що їх виготовлено найбільше, тому їх простіше отримати. Але ми сконцентровані не лише на них. У нас у порядку легкості чи бажаності отримання є перелік з чотирьох літаків - це F-16, Gripen, французькі Rafale, і, здається, Typhoon. Тому зосереджені ми не лише на F-16», - заявив він.

Прес-секретар Зеленського додав, що Gripen - це хороша альтернатива, оскільки він універсальний так менш вимогливий.

«Він дуже добре себе продемонстрував. Зараз проходить тестування українських пілотів на цих літаках і відгуки хороші», - підсумував він.

Нагадаємо, що Україна хоче отримати шведські Gripen, які наші пілоти вже випробовують, і домовлятиметься про отримання літаків.

Також у суботу, 19 серпня, президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Швеції, де має провести низку важливих зустрічей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: