Президент підписав закон про відбір суддів Конституційного суду

Читать на русском
Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає конкурсний відбір кандидатур на посаду судді Конституційного суду України.
Володимир ЗеленськийФото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський повідомив, що підписав закон про зміни процедури відбору суддів Конституційного суду. Він потрібен для виконання критеріїв Єврокомісії на шляху України до членства в ЄС.

Про це він сказав у зверненні наприкінці 540-го дня повномасштабної війни в Україні.

«Щойно підписав один із ключових законів, які Україні необхідні для відкриття переговорів із Євросоюзом про вступ нашої держави. Відкриття переговорів – уже цього року. Закон, який гарантує прозорий, професійний і доброчесний відбір суддів Конституційного суду», – зазначив Зеленський.

Чим займається Конституційний суд України та що в ньому треба змінитиКонституційну кризу, яка визрівала ледь не з часів створення Конституції, на жаль, неможливо подолати простими рішеннями.

За його словами, з ухваленням цього закону наша держава стала ще на крок ближче до вступу до Євросоюзу.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Фронт. Почав цей день із селекторної наради з військовими, розвідкою, урядовцями. Активно формуємо зміст нових оборонних пакетів від партнерів. Будуть новини.

  • Сьогодні хочу особливо відзначити нашу співпрацю з Німеччиною. Крок за кроком виконуються наші домовленості з паном канцлером Шольцом. Дві нові пускові установки IRIS-Т доставлені в Україну. Це потужна й дуже потрібна система ППО. Дякую, Німеччино, за допомогу в захисті від російського терору!

  • Традиційно у Софії Київській прийняв вірчі грамоти від нових послів, які прибули працювати в Україну. Німеччина, Індонезія, Швеція, Чилі, Колумбія, Перу. Звичайно, переговорив сьогодні з усіма новими послами.

  • Кілька ґрунтовних нарад з урядом. Говорили про Форум оборонних індустрій. Плануємо цей захід на осінь. Вперше відбудеться на державному рівні така масштабна подія.

  • Сьогодні моїм указом уведено в дію рішення РНБО щодо підсумків перевірки «воєнкомів» і загалом роботи центрів комплектування. Повна заміна керівного складу.

Звільнених військкомів замінять швидко, списки вже складено – ВеніславськийВ Україні вже підготовлено списки людей, які замінять на посаді звільнених обласних військкомів.

«Воїни, які реально пройшли бойові дії, які реально розуміють, як і кого треба відбирати для наших сил оборони й безпеки, – саме такі воїни будуть керувати роботою територіальних центрів комплектування. Цій системі потрібна гідність. Цій системі потрібна раціональність. Цій системі потрібне вміння дати фронту саме таких людей, які можуть посилити нашу оборону. В кожній бойовій бригаді, які я відвідав цього тижня – а їх 16, – воїни говорили про проблеми з комплектуванням. Початок цих проблем – зокрема те, як працюють військкомати. Їхня робота має стати іншою. І стане. Завдяки бойовим офіцерам», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, Німеччина передала Україні новий пакет озброєння, що включає дві нові пускові установки IRIS-Т.

Також повідомлялося, що Володимир Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів.

Крім того, президент погодив продовження воєнного стану та мобілізації в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: