Росіяни збрехали про успішний огляд судна у Чорному морі – InformNapalm

Читать на русском
Міноборони росії збрехало про успішний огляд судна в Чорному морі. Судно не підкорилося вимогам росіян застопорити хід.
Фото: Міноборони росії

Заява Міністерства оборони рф про нібито примусову зупинку та «успішний огляд» у Чорному морі 13 серпня суховантажного судна «Сукра Окан», який під прапором Палау прямував до українського порту Ізмаїл – не відповідає дійсності.

Про це повідомила міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm із посиланням на дані об'єктивного контролю, що надали моряки одного із суден, які спостерігали за цією подією з відстані.

_«За даними об'єктивного контролю, який надали для InformNapalm моряки одного із суден, які спостерігали за цією подією з відстані, МО рф збрехало про успішний огляд судна.

Як вказали моряки, судно «Сукра Окан» не підкорилося вимогам рашистів застопорити хід, а просто тимчасово змінило курс у напрямку берега, територіальних вод Туреччини. Ніякого гелікоптера не було і попереджувальних пострілів теж»,_ – говориться у повідомленні.

Так, росіяни обмежилися лише погрозами у радіоефірі. При цьому турецький екіпаж на борту «Сукра Окан» їм не підкорився.

«Тож рашисти збрехали про «успішний огляд» судна», – зазначається в публікації.

Нагадаємо, 13 серпня Міноборони рф заявило, що рано вранці у Чорному морі корабель росіян відкрив «попереджувальний» вогонь по суховантажу Sukru Okan під прапором Палау, що прямував у порт Ізмаїл.

По судну нібито стріляв патрульний корабель Чорноморського флоту «Василь Биков», а для примусової зупинки судна з російського корабля було відкрито вогонь з автоматичної стрілецької зброї.

Пізніше у Зеленського прокоментували попереджувальний вогонь росіян судном біля порту Ізмаїла.

Також Україна закликала ООН відреагувати на терор росії у Чорному морі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: