Гуменюк пояснила, навіщо росія заявляє про атаки на свої кораблі у Чорному морі

Читать на русском
Заяви росіян про атаку безекіпажними катерами на корвети Чорноморського флоту - це звичайнісінька провокація.
скрін з відео

Заяви рф про атаку безекіпажними катерами на корвети Чорноморського флоту – це провокація російських окупантів. Таким чином вони хочуть нагнати страх і на інших судновласників.

Таку думку висловила прессекретар Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк під час брифінгу у четвер, 3 серпня.

Україна не причетна до атаки кораблів Чорноморського флоту рф – ВМСЗСУ не мають відношення до атаки на кораблі Чорноморського флоту Сергій Котов та Василь Биков, про яку заявили в Міноборони рф.

Таким чином вона прокоментувала заяву Міноборони росії про нібито спробу України атакувати морськими безпілотними катерами російські кораблі в Чорному морі.

«Це одна з провокацій, яка навіть на інформаційному фронті може бути розігнана таким чином. Доказів та фактів ніяких не наведено, є лише ствердна позиція Міністерства вбивства (Міноборони росії – ред.) і більше нічого. І це може бути саме провокуванням України на якісь конкретні дії, або наганянням страху на судновласників, які намагаються співпрацювати з Україною», – сказала Гуменюк.

Вона нагадала, що росія справді може готувати нові провокації у Чорному морі, щоб підірвати імідж України.

Нагадаємо, 1 серпня в Міноборони росії заявили про атаку на кораблі Чорноморського флоту «Сергій Котов» та «Василь Биков» трьома морськими безекіпажними катерами за 340 км від Севастополя. Росіяни запевнили, що три морські катери нібито були «знищені» зі штатної зброї корветів.

25 липня в рф також заявили, що патрульний корабель «Сергій Котов» зазнав атаки безекіпажних катерів.

У ВМС України 2 серпня заявили, що ЗСУ не причетні до атаки кораблів Чорноморського флоту рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: