Обстріл Ізмаїла: ЗМІ розповіли про мету росіян

Читать на русском
Росіяни атакували Ізмаїльський порт, ймовірно, через те, що він безпосередньо пов'язаний з Румунією. Про це пишуть журналісти Sky News.
Наслідки російських нічних атак в ІзмаїліФото: Одеська ОВА

Атака росіян на порт Ізмаїла Одеської області вночі 2 серпня примітна тим, що місто межує з Румунією, яка є членом НАТО.

Про це пише Sky News.

Журналісти зазначають, що саме у Ізмаїльському порту – найбільшому у дельті Дунаю – Україна завантажує зерном баржі, які потім із найближчого румунського порту Костанци ідуть через Чорне море.

У МЗС розповіли, скільки українського зерна знищила рф після виходу з зернової угодиПісля виходу із Чорноморської зернової ініціативи росія знищила 180 тисяч тонн українських зернових культур. За даними МЗС, рашисти били по резервуарах з агропродукцією протягом дев'яти днів.

Румунська сторона, своєю чергою, переправляє зерно через Чорне море. На думку автора Sky News Джона Спаркса, росіяни завдали ударів безпілотниками Shahed по Ізмаїлу, «намагаючись перекрити цей останній маршрут».

Зазначається, що за останні дев'ять днів ЗС рф атакували 26 окремих портових об'єктів України. Було обстріляно п'ять кораблів, пошкоджено або знищено 180 тисяч тонн зерна.

Нагадаємо, від російського обстрілу вночі 2 серпня в Ізмаїлі постраждало майже 40 тисяч тонн зерна, що призначалося для Африки та Китаю.

Нагадаємо, вночі 2 серпня на Одещині дрони атакували об'єкти портової та промислової інфраструктури.

Пізніше в Одеській ОВА розповіли про руйнування в Ізмаїлі.

Видання Reuters повідомило, що російська атака на порт Ізмаїла призвела до стрибка цін на продовольство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: