Затримано коригувальницю ракетних ударів росіян по Одесі

Читать на русском
За кожне виконане завдання російська агентка отримувала від свого куратора із ФСБ до 20 тисяч гривень.
фото СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки затримали в Одесі російську агентку, яка працювала на ФСБ. Вона збирала дані щодо місць базування ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'ятницю, 11 серпня.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

За регулярну грошову «винагороду» від окупантів їхня поплічниця збирала розвіддані про місця базування Сил оборони на території обласного центру. Крім того, після ворожих повітряних атак на місто вона вирушала на постраждалі вулиці та фіксувала наслідки прильотів.

За кожне виконане завдання російська агентка отримувала від свого куратора з ФСБ до 20 тисяч гривень. Суми надходили як криптовалюти на електронний гаманець фігурантки.

Розвідінформація була потрібна росіянам для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Одесі із застосуванням крилатих або балістичних ракет та дронів-камікадзе.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю, коли вона здійснювала дорозвідку місцевості поблизу одного з українських військових об'єктів.

Російською агенткою виявилася місцева мешканка, яка мала проросійські погляди та хотіла «підзаробити» за рахунок співпраці з ворожою спецслужбою. Для конспірації вона постійно змінювала мобільні номери та телефони.

У ході обшуків у неї вдома знайшли банківські картки та засоби зв'язку з доказами її розвідувально-підривної діяльності на користь росії.

Затриманій повідомили про підозру у державній зраді. Вона під вартою та повністю визнала свою провину у співпраці з ФСБ.

Нагадаємо, раніше у Харкові затримали коригувальників ударів росіян. Також було затримано жіноче агентурне угруповання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: