Затримано агента російської ФСБ, який створив агентурну мережу в Херсоні

Читать на русском
Співробітники СБУ затримали російського агента, який створив мережу інформаторів у Херсоні та допомагав ворогові.
фото СБУ

Контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію з викриття агентурної мережі ФСБ у Херсоні. Агенти збирали дані про бійців ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у понеділок, 24 липня.

Колишній ФСБшник, терорист, Z-блогер: що відомо про затриманого у росії ГіркінаТерориста Ігоря Гіркіна-Стрєлкова затримали у росії за екстремізм. Що про нього відомо та які злочини він скоїв – на інфографіці.

«В результаті вдалося затримати резидента російської спецслужби (прим., - за військовою термінологією - це агент, який вербує і дає завдання іншим агентам), який тримав на зв'язку до 10 інформаторів у регіоні», – йдеться у повідомленні.

Затриманим агентом виявився місцевий житель, який потрапив у поле зору російської спецслужби, ще на початку «нульових». Тоді він часто приїжджав до росії у своїх справах. Потім на нього вийшов представник ФСБ та запропонував негласну співпрацю.

Він почав вербувати місцевих жителів, які підтримували збройну агресію рф проти України. Завербовані агенти збирали для ворога інформацію про підрозділи ЗСУ у прифронтових районах Херсонщини.

Для переконливості своїх намірів російська спецслужба навіть видала своєму резиденту так звану «перепустку» для безперешкодного пересування територією росії.

У ході обшуків у агента рф знайшли засоби комунікації, через які він контактував з агресором.

Затриманому повідомили про підозру у державній зраді, йому загрожує довічне ув'язнення. Зараз він під вартою.

Нагадаємо, на Буковині засудили співробітника ФСБ росії. А у ГУР Міноборони заявили, що російська ФСБ отримала завдання ліквідувати Євгена Пригожина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: