У Харкові затримали коригувальників ударів росіян

Читать на русском
Двоє чоловіків їздили Харковом на велосипедах і знімали місця, де, на їхню думку, дислокуються ЗСУ. Ці місця наносили на карту та передавали росіянам.
фото СБУ

Співробітники СБУ затримали у Харкові двох російських агентів, які збирали дані про підрозділи ЗСУ на території міста. Також вони наводили на ці об'єкти ворожі ракетні удари.

Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 2 серпня.

У ЗСУ пояснили, чому складно збивати дрони на ХарківщиніХарків та Харківська область розташовані дуже близько до росії, тому не всі повітряні цілі ППО може збити ще на підльоті.

Коригувальниками виявились двоє безробітних харків'ян.

«Вони переміщувалися по території Харкова на велосипедах і знімали місця, де, на їхню думку, дислокуються українські військовослужбовці. У подальшому фігуранти відмічали ці локації на гугл-карті та відправляли скріншоти з відмітками до свого куратора з рф», – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали обох агентів на місці злочину під час збору даних про дислокацію одного з підрозділів Сил оборони, їм повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

«Також у межах кримінального провадження перевіряється їхня причетність до наведення по Харкову російських дронів-камікадзе «Шахед» під час нічної атаки 1 серпня цього року», – повідомили в СБУ.

Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, в ніч на 1 серпня росіяни атакували Харків ударними дронами. Також рф не припиняє обстрілювати Харків ракетами з Бєлгорода.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: