У ЦНС пояснили, навіщо «вагнерівці» імітують прибуття на кордон з Польщею

Читать на русском
Найманці ПВК Вагнер, які зараз перебувають на території Білорусі, імітують прибуття на кордон із Польщею. Так вони намагаються розтягнути польські війська.
Фото: Reuters

Бойовики з ПВК «Вагнер» імітували прибуття до району автодорожнього пункту пропуску Піщатка у Берестейській області Білорусі. Їхня мета – розтягнути польські війська.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

«Близько 250 бойовиків здійснювали маневри вздовж кордону аби розтягнути польські війська. Про це повідомляє місцеве підпілля. Такі дії росіян свідчать про психологічну операцію з метою нагнітання ситуації», – йдеться у повідомленні ЦНС.

ПВК «Вагнер» у Білорусі: скільки найманців та техніки прибуло до країниУ Білорусь прибуло вже 5 тисяч найманців Вагнера та 14 колон техніки. Докладніше – на інфографіці.

Зазначимо, після того, як до Білорусі почали масово прибувати найманці російської ПВК «Вагнер», і так неспокійна ситуація на польсько-білоруському кордоні почала загострюватися. Через побоювання провокацій Польща почала перекидання військ до кордону. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомляв, що країна додатково перекине на кордон з Білоруссю до 10 тисяч військових.

Нагадаємо, наприкінці липня Лукашенко на зустрічі з путіним заявив, що його напружують «вагнерівці», бо хочуть «сходити на екскурсію до Варшави та Жешува». Але потім він сказав, що «пожартував».

Також повідомлялося, що у Польщі розглядають повне закриття кордону з Білоруссю через «вагнерівців».

Крім того, у СБУ заявили, що росія готує теракт на НПЗ у Білорусі, щоб звинуватити Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: