Прикордонники розповіли, скільки «вагнерівців» наразі перебуває в Білорусі

Читать на русском
На територію Білорусі продовжують прибувати вагнерівці Станом на суботу, 29 липня, в країні нараховується трохи більше як 5 тисяч найманців.
Getty Image

На територію Білорусі продовжують прибувати «вагнерівці» Станом на суботу, 29 липня, в країні нараховується трохи більше як 5 тисяч найманців.

Про це розповів речник Держприкордонної служби Андрій Демченко в етері телемарафону.

«Білорусь підтримує росію, надаючи свої полігони, інфраструктуру, в тому ж числі й щодо розміщення «вагнерівців», а не лише підрозділів регулярної армії», – заявив він.

Водночас будь-яких переміщень ворожих військ чи найманців буля кордону з Україною наразі не спостерігають. За словами Демченко, ситуація залишається повністю контрольованою українськими воїнами.

«Підрозділи розвідки України, а це і розвідка ДПСУ, активно відстежують подальшу ситуацію, наскільки вона може змінитися і нести загрозу Україні. Але на даний момент та кількість представників ПВК Вагнер на території Білорусі значної загрози Україні не становить», – додав речник.

Нагадаємо, з росії до Білорусі нещодавно заїхала 13-та колона ПВК «Вагнер», у якій налічувалося понад 80 машин. Серед авто є й бронетехніка.

Відомо, що найманці переміщуються в бік Сувальського коридору, який з'єднує країну з державами Балтії, а також відокремлює територію Калінінградської області та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: