Росія вагнерівців готує теракт на НПЗ у Білорусі, щоб звинуватити Україну – СБУ

Читать на русском
Росіяни готують масштабну провокацію на Мозирському нафтопереробному заводі у Білорусі, щоб втягнути Мінськ у війну.
фото СБУ

Росія хоче використати «вагнерівців» для залучення Білорусі у повномасштабну війну проти України. Для цього росіяни готують масштабну провокацію під чужим прапором на Мозирському нафтопереробному заводі в Білорусі.

Про це повідомила пресслужба СБУ, яка зібрала дані розвідки.

Лукашенко заявив, що «пожартував» про бажання «вагнерівців» атакувати ПольщуЛукашенко заявив, що жартував щодо бажання вагнерівців атакувати польський Жешув. Також, за його словами, Сувалському коридору ніщо не загрожує.

Як повідомляється, підготовкою теракту займається ДРГ із кадрових військових країн та співробітників російських спецслужб, яких відправили на територію Білорусі під виглядом «вагнерівців».

«Ця російська ДРГ має вчинити провокацію на НПЗ, вдаючи із себе «українських диверсантів». У скоєному рф планує звинуватити Україну, щоб таким чином вкотре спробувати втягнути мінськ у повномасштабну війну проти нашої держави», – розповіли у СБУ.

Інформацію про запланований у Білорусі теракт співробітники Служби безпеки отримали з кількох джерел. Зокрема, зі свідчень військового рф, яку ЗСУ взяли в полон на Запорізькому напрямку.

Також кіберфахівці СБУ проаналізували інформацію на мобільному телефоні полоненого.

Серед іншого встановлено, що раніше він брав участь у бойових діях проти Сил оборони на півдні України, а нещодавно йому наказали передислокуватися до Білорусі як учасник ПВК «Вагнер».

Вже на етапі зміни місця служби російський військовий отримав інформацію про спеціальну місію на Мозирському НПЗ. У його телефоні кіберфахівці знайшли видалене листування з іншими виконавцями, знімки об'єкта та окрему інформацію про операцію.

СБУ закликала армію Білорусі не втягуватись у війну проти України.

Нагадаємо, у ЦНС повідомляли, що всіх «вагнерівців» відкликають із відпусток, вони мають прибути до Білорусі до 5 серпня. Прикордонники розповіли, скільки «вагнерівців» зараз перебуває у Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: