У Польщі розглядають повне закриття кордону з Білоруссю через «вагнерівців»

Читать на русском
Уряд Польщі розглядає питання повного закриття польсько-білоруського кордону для захисту країни через вагнерівців.
Укрінформ

Уряд Польщі розглядає питання повного закриття польсько-білоруського кордону для захисту країни через «вагнерівців».

Про це в інтерв’ю CNN заявив заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський.

Лукашенко заявив, що «пожартував» про бажання «вагнерівців» атакувати ПольщуЛукашенко заявив, що жартував щодо бажання вагнерівців атакувати польський Жешув. Також, за його словами, Сувалському коридору ніщо не загрожує.

«Ми розглядаємо будь-які кроки, які будуть необхідні для захисту нашої території, захисту наших громадян, включаючи повну ізоляцію Білорусі, повне закриття кордону», – розповів він.

Проте закриття кордону буде крайнім заходом, який Польща хоче уникнути. Та якщо напади й спроби дестабілізації продовжуватимуться – у Варшави не буде іншого виходу.

Яблонський наголосив, загроза з боку Білорусі є реальною, оскільки найманців ПВК «Вагнер» вже намагались проникнути на територію країни.

«Ми очікуємо нових спроб атак на нашому кордоні, можливо, нових спроб порушення нашого повітряного простору. Вони намагатимуться продемонструвати, що можуть робити все, що їм заманеться», – додав заступник міністра.

Нагадаємо, у вівторок, 1 серпня, два вертольоти Білорусі порушили кордони Польщі під час навчань. Після цього міністр оборони Маріуш Блащак наказав збільшити кількість солдатів на кордоні та виділити додаткові сили та засоби, у тому числі бойові гелікоптери.

Згодом у НАТО відреагували на інцидент, заявивши, що уважно стежить за ситуацією на своїх східних кордонах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: