Британські розвідники проаналізували, чи втратять «вагнерівці» у Білорусі бойову ефективність

Читать на русском
До Білорусі прибуло вже декілька тисяч вагнерівців. Та за словами розвідників, їх майбутня бойова ефективність наразі під питанням.
Getty Image

До Білорусі прибуло вже декілька тисяч «вагнерівців». Та за словами розвідників, їх майбутня бойова ефективність наразі під питанням.

Про це повідомляє британська розвідка.

Відомо, що сьогодні «вагнерівці» базуються у наметовому таборі поблизу села Цель. Супутникові знімки, які мають у розпорядженні розвідники Британії, зафіксували близько 300 наметів та 200 транспортних засобів.

До Білорусі прибуло вже декілька тисяч вагнерівців. Та за словами розвідників, їх майбутня бойова ефективність наразі під питанням.
Ministry of Defence

Зображення показують, що з середини липня цього року сотні транспортних засобів прибули на раніше майже порожній табір. Більшість автівок – це вантажівки, мікроавтобуси та невелика кількість броньованих машин. Однак залишається незрозумілим, що сталося з важкою технікою ПВК «Вагнера», яку використовували в Україні. Відзначають, що існує реальна ймовірність того, що найманці були змушені повернути їх російським військовим.

«Здатність «вагнерівців» захищати та зберегти свою важку техніку, зокрема авіацію, стане ключовим фактором у їх майбутній бойовій ефективності», – наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, за підрахунками українських прикордонників станом на суботу, 29 липня, в Білорусі нараховується трохи більше як 5 тисяч найманців ПВК «Вагнера».

Також писали, що з росії до Білорусі нещодавно заїхала 13-та колона найманців, у якій налічувалося понад 80 машин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: