Лукашенко заявив, що «пожартував» про бажання «вагнерівців» атакувати Польщу

Читать на русском
Лукашенко заявив, що жартував щодо бажання вагнерівців атакувати польський Жешув. Також, за його словами, Сувалському коридору ніщо не загрожує.
Фото: Sputnik

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що «пожартував» про бажання найманців ПВК «Вагнер» атакувати польський Жешув.

Про це повідомляє Белта.

Можливі провокації біля кордонів НАТО: Подоляк висловився щодо «вагнерівців» у БілорусіРосія може використати бойовиків ПВК Вагнера для провокацій біля кордону Польщі та країн Балтії.

«Я пожартував, що «вагнерівці» між собою шушукаються: на екскурсію до Жешува сходимо. Чому? Бо техніка та озброєння йшли із Жешува туди, де під Артемівськом (Бахмутом) воювали ці «вагнерівці». Там загинули тисячі їхніх хлопців та дівчат. І вони їм це не пробачать», – сказав Лукашенко.

На його думку, Польща має сказати йому «дякую» за те, що Білорусь запросила найманців до себе. «Це хлопці, заряджені на війну, скривджені. Багато скалічених, загиблих. Вони, що, вибачать? Не пробачать. Тож нехай моляться, що ми тримаємо їх, ще якось забезпечуємо. Інакше вони без нас просочилися б туди і вломили б так цьому Жешуву і Варшаві, що мало б не здалося. Тому мені дорікати не треба, а нехай подякують», – сказав він.

Лукашенко також прокоментував побоювання Заходу щодо того, що «вагнерівці» можуть захопити Сувалкський коридор (сухопутний коридор вздовж кордонів Польщі та Литви, який міг би з'єднати Білорусь із Калінінградською областю рф).

«Ми не переміщаємося ні цим коридором, ні до коридору. Нам він тисячу років не потрібний. Головне, щоби було спокійно», – заявив диктатор.

Нагадаємо, 23 липня під час зустрічі з путіним Лукашенко заявив, що його напружують «вагнерівці», бо хочуть «сходити на екскурсію до Варшави та Жешува».

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький днями заявив, що найманці «Вагнера» переміщуються у бік Сувальського коридору.

Раніше путін на засідання радбезу погрожував Польщі: зокрема заявив, що «західні території нинішньої Польщі – це подарунок Сталіна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: